Wintercompetitie bij Forest Hills

Sinds een aantal jaren organiseren we een poulecompetitie tijdens het winterseizoen. Deze competitie onderscheidt zich van anderen omdat het om enkelwedstrijden gaat én omdat je zelf kiest op welke data je speelt. Wil jij tijdens de winter je matchritme onderhouden met een tiental wedstrijden (enkelspel) op je eigen niveau ? Schrijf dan snel in !

Inschrijven voor de wintercompetitie 2017-2018  ! Leden en niet-leden zijn welkom !

Hieronder zetten we de krachtlijnen op een rijtje :

Poulecompetitie in enkelspel

Poulecompetitie (ca. 10 spelers) in enkelspel. Iedereen speelt één maal tegen elke andere speler uit de poule.

Inschrijvingen wintercompetitie 2018-2019 mogelijk vanaf 20 juni 2018

Prijs
Zomerleden (*)€ 65,00
Niet-zomerleden€ 85,00

(*) Ontdek hier hoe je ook een Zomerlid kan worden en geniet van talrijke voordelen!

 

De poules worden zo evenwichtig mogelijk samengesteld – belangrijk is dat je inschrijft voor de poule waarin je denkt thuis te horen.

Informatiemapje

Voor aanvang ontvang je een mapje met daarin alle kontaktgegevens van je tegenspelers met een overzicht van de reglementen. Je spreekt zelf af met een tegenspeler en reserveert een beschikbaar terrein aan de bar.

We vragen met aandrang om te reageren op berichten (mail / telefoon) van tegenspelers.

Deadlines

Er worden bepaalde data vooropgesteld – om geen achterstand op te lopen en in competitie te blijven dien je een bepaald aantal wedstrijden te spelen vóór deze deadlines. Het is toegelaten om meer dan één wedstrijd op dezelfde dag te spelen. Eerste deadline : 5 wedstrijden vóór 25 december 2017.

Wanneer

Er worden vnl. terreinen op zondag voorzien of tijdens daguren in de week. Andere beschikbare terreinen worden later medegedeeld : weekavonden om 22:00 uur, zaterdag vooravond, …

Vervanging

Bij langdurige blessure mag je je laten vervangen door een andere gelijkwaardige speler die alle matchen opnieuw dient te spelen, mogelijk kunnen ook wij een reserve in jouw plaats vinden (zodat je het inschrijvingsgeld kan recupereren. Na nieuwjaar worden er echter geen vervangingen meer toegestaan.

Duurtijd

Wedstrijden duren telkens exact 1 uur – er wordt niet naar sets gespeeld, gewoon doortellen dus.

Puntentelling

Win je met tenminste twee spellen verschil, verdien je 5 punten, winnen met 1 spel verschil levert je 3 punten op, gelijkspel staat gelijk aan 2 punten, verliezen met 1 spel verschil brengt nog 1 punt op.

Na iedere wedstrijd vul je de score in op de tabellen aan het prikbord.

Communicatie

Je wordt geregeld via mail op de hoogte gehouden van de stand (en weetjes).

Revanche

Nadat je al je poulewedstrijden gespeeld hebt, mag je nog één wedstrijd herspelen : de zgn. revanche. De originele uitslag wordt dan vervangen door die van de revanchewedstrijd. Iemand kan max. 2x uitgedaagd worden voor een revanchewedstrijd (en er zelf één vragen natuurlijk). Revanche op een revanchewedstrijd is niet toegestaan.

De winst

De winnaar van elke poule mag het jaar erop gratis deelnemen aan de wintercompetitie en promoveert (indien gewenst) naar een hogere poule. Belangrijkste criterium is het aantal gespeelde wedstrijden, daarna de behaalde punten, spellen, etc. …

Reeksen

De volgende reeksen worden vooropgesteld : de klassementen gelden als richtwaarde – deze reeksen worden bij voldoende inschrijvingen opgesplitst, mogelijk worden er ook gemengde poules samengesteld.
Beginners : maximum 3 jaar tenniservaring.
Niveau 1 : weinig of geen tornooiervaring (+ 3 jaar tenniservaring)
Niveau 2 : maximum C+30/4
Niveau 3 : maximum C+30/1
Niveau 4 : C+30 tot C+15/2
Niveau 5 : Hoger dan C+15/2
Jeugdspelers
50-plussers

Tracht in te schrijven voor een reeks waarin je denkt thuis te horen. Ben je ondergeklasseerd geef je dan op voor een hogere reeks, andersom is het niet de bedoeling om jezelf van een tiental wedstrijden tegen betere spelers te verzekeren om bij te leren… Hoger geklasseerde dames kunnen opgenomen worden in een heren-poule.

 

Extra’s

Als deelnemer aan de wintercompetitie ben je natuurlijk ook welkom op de gezellige dubbelavonden van de tennisschool (2) en andere activiteiten (kwis).

Inschrijven

Inschrijvingen wintercompetitie 2018-2019 mogelijk vanaf 20 juni 2018 – winnaars van de vorige editie dienen ook “gewoon” in te schrijven om hun gratis deelname te verzekeren (!).

Inschrijven betekent nog niet dat je gegarandeerd bent van je deelname ; dit hangt af van de beschikbare niveaus en het aantal tegenspelers.

Download hier het reglement.

 

Ben je akkoord met het reglement? Schrijf je dan hieronder in!